Sunday, February 6, 2011

Samblamüts


Üleeile õhtul alustasin, eile öösel tööl lõpetasin. Lõngadeks Mari ärist ostetud mitmevärviline valge-heleroheline-tumeroheline 40 protsendi villasisaldusega jäme sokilõng ja mustakarvaline roheliste aasadega efektlõng. Teatan ametlikult, et minu esimene Isetegija TK on edukalt läbitud :) Aga näpud sügelevad juba järgmise mütsi järgi... mul neid efektlõngu ikka natuke on. (Peaks vennatütrele ka mütsiku tegema, äkki ta siis hakkab uskuma, et sääraseid mütse saab ka mujalt, kui poest.)

Ametlikult müts nummer 4.
Modelliks nagu ikka Stuart, kes ekstra Ussickese jaoks hea näo pähe tegi. (Milleks on toanaabrid - selleks, et käsitööga poseerida ;))

Sõrmkinda katsetus tuleb varrastelt maha võtta, ja uus teha - see sai liiga lai, alahindasin elastaaniga lõnga venimisvõimet. Ja hästi soojad sokid tuleb ära lõpetada, et minu armas pisike Mari need endale saaks. Sest Mari tahab sokke ja Mari piab sokid saama!

Nüüd on paar vabat päeva, tahaks kõlavöö kangesti ka ära lõpetada, saaks vast kleidile külge panna.

Minu täielikult ärarikutud ema tekitab miskeid karvase äärega sõrmituid kindaid ja hakkab vist vennatütrele kindakudumist õpetama.
Aga loo moraal on hoopis - sina ei pea kudumisest mitte midagi teadvat inimest lõngapoodi saatma, sest tema ostab sealt oma lapsele kindakudumiseks 100% akrüüllõnga, ja seda mitu suurt tokki... Õnneks on Saskial vanaema, kes teda lolluste eest hoiatab ja ei lase säärase lõngaga kindaid teha.

2 comments:

Anonymous said...

See mütsike sul ju päris kabe välja tulnud.
No ja modell annab sellele ka särtsu juurde nii, et naksti.
Võid neid mütse julgelt vorpima hakata.
Häbi sa nendega endale ei tee.
Tubli tüdruk.

Di said...

Modell saab varsti ka mütsi - puhtalt juba pideva poseerimise eest ;)
Aga SINU peaümbermõõtu tahaks ma ka kangesti teada!