Sunday, May 1, 2011

Katsetus õmblusmasinaga ja tibake keskaega


Paar päeva tagasi võtsin siis ette ja katsetasin armsalt sõbrannalt saadud õmblusmasinat. Ahvatlus oli suur, eriti kuna olin just Abakhanist imeilusa seelikuriide saanud. Päälegi, õmblemist jagub siin rohkemgi.

Minu läbisaamine elektriliste masinatega on muidugi eluaeg olnud na kehvavõitu. Kui masin muidu töötabki, siis minu käes löövad ikka kõik olevad ja olematud vead välja. Stuartiga kahasse saime ta ikka käima, kuigi sai leitud, et jube tolmune on ta seest ja õlitada tahaks kah. Poole seeliku peal ehmatas mind laibaks - pedaal kiilus kinni ja masin õmbles metsiku kiirusega edasi, karju või appi.

Aga seelik sai siiski õmmeldud. Nüüd mõtisklen ,et kust leida mõni osavnäpp-meistrimees(naine), kes loomakese ära puhastaks/õlitaks ja uuele elule aitaks- sihuke, kelle juures rahapuud vaja ei lähe ja kes ikka hää ja usaldusväärne oleks.

Peale selle sai viimaks pilti teha ka oma keskaegsest kostüümist - jah, ma annan endale aru, et kuradiaknad on taaskord liiga suured (kas lööb minu EDEVUS välja või...mis kurat) ja aluskleit sai enne vajalikku üritust suure kiiruga ja masinaga õmmeldud, aga... kokku pannes päris kenad, kõlavöö veel valgele peale ja... ning jah - tegelik kleit on puudu, olen väga ebasiivas ja kannan aluspesu peal pealiskleiti. Hakkavad rahalaevad viimaks minuni jõudma, küll saab ka kleit tettu. Vähemasti on miskit, millega käia - arvestades ,et mu õnnetu muinasvarustus koosneb pearätist, kõlavööst, särgisõlest ja nüüd siis ka nõelakojast.

Lisaks veel mu esimene nahast üllitis, ehk Stu õpetamise järgi tehtud vöökotike.

.

2 comments:

Anonymous said...

Appike kui lahedad riided sa oled õmmelnud. Usun, et masin on mega tolmune. Ega seda keegi puhasta ja ma ise liiga kaugel, et sind aidata. Muidu puhastaks ja õlitaks ta sulle ise ära
aga loodan, et leiad kellegi, kes sind suudab aidata.
Seniks kalla ja ole mul siis usin ja anna masinale valu.

Di said...

Stu soovitas tolmuimejaga. Järgmine nädal,kui töölt natuke hingetõmbeaega saab, hakkan katsetama ;) Igasugu asju tahaks õmmelda - padjapüüridest suvepüksteni ;)

Karvane kalla sulle ka!