Friday, June 24, 2011

Anneluha värvipada, I osa

Täna lähevad värvipatta: kõrvenõges, värvimadar, hobumadar, kukehari, aasristik , põldosi (ja kui lõnga ja aega üle jääb, siis ka hibisk). Käisin hommikul korjamas. Võsast piilus mind ka ahtaleheline põdrakanep (lähipäevil korjan ära), natuke tuleb oodata pujut, raudrohtu ja arujumikat. Hapuoblikat kohtasin, aga imevähe. Korraks vist jäi silma ka üksik kukekannus, aga rohkem teda ei kasvanud. Takjas kogub kah veel hoogu. Metsharakputke jätsin kasvama, temaga sai Palupõhjal juba tehtud. Pilliroo jaoks ei jätkunud kotti. (Aga ma tean nüüd, kus ta kasvab.)

Kokkuvõtlikult - avastasin enda jaoks siinsamas Annelinnas enne Selverit ja krossirada parajalt suurt jäätmaad ja jõeäärset võsa. Lepa ja kase vahel kasvas vägev mätas aasristikut, ja just enne äratulekut komistasin väikese liivakünka otsa, mis oli ohtralt kaetud põldosjaga (kusjuures mujal polnud seda üldse). Madar lokkas. Metsharakputk lokkas ka.
Ja elektrikilbimaja tagant leidsin kasvamast kukeharja. Kuskilt oli pähe jäänud, et seegi värvitaim, nii et... kotti ta läks.

Nüüd istuvad kõik need värgid hakitult sooja vee all ja ootavad, kuni ma lõnga kerin ja peitsin. (Mis teha, kui eelpeitsitud lõng otsas on)

Tahaks ca 50 g vihid vähemalt igasse potti saada. Nu näis.

Aga isand Joosep ronis pesukaussi osjade juurde, kakkus sealt endale ühe lõikeheina liblekese, vehkis selle sisse ja nüüd tassib teist korterit pidi ringi, närib ja mängib nagu hiirega.

No comments: