Monday, November 28, 2011

Töisel lõngalainel

Kolm viimast päeva on möödunud lõnga kerra ja vihti kerides, pestes, peitsides, 20 liitriseid potte vannitoa ja köögi vahet tassides (ristluud annavad hetkel valusalt tunda), värvides, loputades, kuivama riputades... jne jne.

Kurkumiga värvitud lõng on jõudnud lõppfaasi - ta on sildistatud. Tunnen puudust printerist, saaks kiirema vaevaga ja palju ilusamad etiketid teha. Käsitsi kirjutamine võtab palju aega, ja ikka jääb osa infost puudu. Käest-kätte müügi puhul tuttavatele inimestele pole sest häda, te ikka ju teate, kust mind leida ;) 9 kera. (Kümnes viht, ainus, mille teistmoodi kerisin, oli suutnud end nii puntrasse keerata, et masinaga kerasse kerida teda ei saanudki. Eks kui aega tekib, siis pusin temaga).


Roheline lõng sai õhtuks kuivaks, vuristasin keradesse. Homme sildistab.


Ja potti sai täna esimene Saksamaalt tellitud "värv", ehk siis 100 g kuivatatud "hibiski üht kaugemat sugulast". See võimas kraam värvis leeme kibekiirelt tumelillaks, ning välja tuli toon, mida ma olen aasta aega lootnud taasluua - hunthall.


Jätsin veel pool kilo lõnga peale esimese satsi väljavõtmist sinna likku, eks ma homme kaen, et kas ja mis seal selle "külmvärvimise" tulemusena toimus, ja kas tasuks pott ka tulele panna. Kangesti tahaks sellest kaunidusest veel ühe hallika välja võluda.

No comments: