Tuesday, March 13, 2012

Variatsioonid Rooma kummeli ja hennaga


Ei teagi, mis vamm täna pähe lõi, oli see kevad või hoopis see orkaanike seal väljas, aga tekkis kihu värvida. Ja just kollast. Nii et ohvriks langes priske pakk rooma kummelit.

Tulemuseks oli igastahes võimas aroomiteraapia, sest kui need aurud üles lõid, siis lõhnas terve elamine, eriti koridor, miskipärast, võimsalt. Mitte sugugi pahasti, aga väga võimsalt. (Tegelikult oli see üks paremaid lõhnu, mis potist üldse kunagi tulnud on, äärmiselt aromaatne ja natuke mõrkjas. Sihuke, mida ma kujutan ette, et võiks piserdada vannivette või visata veega saunakerisele.)

Esimese otsustasin toonida kõige heledamaks kollaseks. Praegusel pildil, märjana ning hämaras, ei näita ta sugugi oma imeilusat õrnkollast välja, aga korraks ma seda tooni ikkagi nägin. Edasi sai natuke mängitud henna ülejääkidega (oli veel vanat satsi, uue kallale pole läinud, vaja vanad varud ikke enne ära tarvitada). Ning koos sai siis toonideks just säärased sügavad kollased, heledam ja tumedam. Ning et eriti äge oleks, siis võtsin ja kerisin poole õrnkollasest rooma kummeliga värvitud lõngast ümber kepi (NB! hajameelsusest ei tasu teinekord indigo-keppi võtta, õnneks lõngale siiski kriime ei jäänud) ning torkasin teise poole vihist henna-kummelipotti. Päris tulemust näeb ilmselgelt peale kuivamist ja kerimist, aga sihuke pool vihti hele, pool tume ta sai, koos sulni üleminekuga.

Reklaamfotod paari päeva pärast, kui lõng kuivanud on kenasti ja keritud, aga broneerida juba võib, kel kihk suur :)

2 comments:

Anonymous said...

No nii mul nüüd paras aeg kohale joosta ja kisada täiest kõrist, et see kollane 2 tooniga lõng mulle palun :)
See näib nii äge olevat ja ma tahan seda omale.:)
Astra.
NB! Hakka aga uut kasti koguma ;)

Di said...

See ongi hästi äge, Astrake ;) Pilt ei näita poole võrragi hetkel välja, kui äge. (üleminek sai hästi mõnus, ja toonid ka) Mul oli juba tükk-tükk aega tahtmine miskit triibulist teha.
Täna panin just lõngad rõdule kuivama, meil on siin suur tuul ja päike (lõngad panin küll varju!), nii et loodan nad õhtuks kuivaks saada. Täna aga tahan juba uut satsi värvida. Mida veel, ei tea, aga võibolla kollast - jäi eilsest üle ;)

*võtab uue kasti*