Friday, November 25, 2011

Tähtis päev






Nagu jõul.
Minu kauaoodatud pakid jõudsid täna lõpuks kohale.
Kuigi jah, DHLiga tulev pakk, mis 15ndal nov Saksamaalt teele läks ja 16ndal Eestisse suundus, jõudis minuni täna. Kas ta seni passis Tallinnas või kusagil mujal EP laos... ei teagi.
Sama ajaga igastahes jõudsid kohale Hiinast lihtpostiga tulnud vihmavarju tüüpi kerilaud ja lõngakerimise masin.

Lisaks, kuna USAst tellitud niddy-noddy oli liiga pisike ja habras, ning hää sõber nii kähku päris ei jõua mulle viipsikut teha, siis sündis netist leitud õpetuse järgi mõte vastav asjapuu ise valmis teha. Võin kinnitada, et Ehituse ABC poistel ajasin ma igastahes juhtme kokku, üritades selgitada, et ei, ma ei lase neisse torudesse ei vett ega elektrit, vaid teen neist hoopis ühe lõngakerimise abilise. Mind vaadati suht nagu hullumeelset :p

Aga vastavad jupid ma sain, ning poolteise tunni tulemusena on mul nii natuke kipakas lõngakuivatuse-riistapuu vanni kohale paigutamiseks, kui ka vägagi ontlik, 3 jupiks käiv viipsik.

Ja siis see seni hästi hoitud saladus - dewullstuuv.de'st ehk siis Saksamaa netipoest tellitud patsahkam erinevaid taimevärve - košenilli (loomvärv! :)), alkannat, sinipuitu, anatto't, punapuud, krappi, katetšipuud, punast sandlipuud ja ühte hibiski kaugemat sugulast. Lisaks tinasoola ja 2 kilo maarjajääd (mis, kusjuures, oli selles poes odavam kui Safranis).

Selgitus kogu eelnevale on aga see, et talviselt töötu inimesena üritan nüüd teha seda, mida ma enam-vähem oskan, ja mis mulle väga, väga meeldib- värvida taimedega lõnga ja seda toredatele Eestimaa (ja Itaaliamaa) inimestele müügiks pakkuda. Ning nõnda vähemasti kevadeni ära elada. Ma annan endale aru jah, et ettevõtmine on suur ja riskantne, aga... mida mul veel kaotada on?

Hetkeseisuga ongi kõik olemas, mida tegevuse alustamiseks vaja on. Stardikapital (mis mulle ausõna peale laenati) on samuti kulutatud, ning ootab tagasimaksmist, nii et - nüüd annan tööle pihta.

Igasugu soovitused, kus lõnga müüa ja kuhu seda pakkuda võiks, on väga teretulnud. Igasugune moraalne toetus kah, sest poole ajast on mul optimismus ja pool ajast kabuhirm.

6 comments:

Kadri said...

Pakun Tartu turu Villavahetust ja rahvusliku tekstiili tudengeid.. viimastelt muidugi suurt sissetulekut oodata ei tasu, aga mine sa tea. Nad ju eriti taimedega värvida ei viitsi/jõua, ehk natuke ikka ostetakse (eriti muidugi siis, kui õppejõud soovitavad:P).

Igasugused laadad ka - meil Ülenurmes on sügiseti miski laat, kus vissivõistlused on, sealt ostsin viimati suurema koguse lõnga (ja mitte üldse taimedega värvitud).
Kui just hingehinda võtvat kohamaksu pole, tasub ikka mõnele laadale oma lett püsti panna (:

Okei, mulle tuli just meelde, et sa otsisid neid just talveks... no siis ikkagi need kaks esimest varianti. Kui mul peaks kunagi raha üle jääma (ha-ha), siis ostan ka. Erinevad ilusad rohelised (eriti heledad ja soojad) lähevad praegu eriti peale.

Anonymous said...

Oi sa oled tubli ja, et sul ka pealehakkamist on ja see otsa ei lõppe.
Vot seepärast sa mulle meeldidki kallis sõbrake.
Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab.:)
Ja mina ostan igaljuhul lõnga sinult.
Kasvõi selleks, et sind aidata.
Ma ikka koon ka ära sa arva :)

Di said...

@Seebu - jätan kõik vihjed meelde ;) Ja sa võid mulle ju alati oma kallite kursakate ja truude rebuskite jt seas reklaami teha, eksju onju? ;) Villavahetus poleks pähe tulnudki, aitäh vihje eest. Laadad on kindel sõna, aga nendega on jah nii, et kuhu kannatab minna (kaugus - ma autota inimene, paljudes kohtades tahetakse, et omal ka lett oleks..., kohamaks - mis on tihti ikka üüratu), ja mille kohta õigel ajal teada saab (ehk siis ajal, mil regada saab, mitte ajal, mil laat publiku jaoks välja kuulutatakse).

Ilusad rohelised...no vaatame seda asja ;) Üldiselt saab seda küll vaid kollasele indigoga peale värvides (ja vot indigo on üks asi, millega ma veel ei värvi, mõned koostisosad on vajalikest poodidest puudu), aga noh, on ka teisi variatsioone. Mul on nipid ;)

Di said...

@ Astra
Aitäh, tupsu :)
Kuidagi peab saama - muidu lähevad kikud varna, lihtsalt. Ega's inime pole karu, et keera aga talveunne ja ime kevadeni käppa. Ehh, tahaks ka säärast metabolismi.

Aga mul on sinu kohta veel üks teooria peale kudumise - et sa lohe ehk kassi kombel ilmatu värvilise lõngakuhja otsas soojas Itaalia päikese käes peesitad ja nurru lased ;)

Unknown said...

Palju edu sulle ettevõtmistes!
Sul on hingega tehtud säravad esemed, ma koguaeg käin imetlemas, aga harva jõuan kommenteerima. Täna siis otsustasin viga parandada! :)

Di said...

:)
Suur aitäh, Kristina :)
Ilma hingeta ei suuda teha, lihtsalt ei suuda. Olen proovinud, aga ei tule välja.