Monday, January 24, 2011

Mökerdamine vol II: Eeltööd

Nii.
Poest sai ostetud peeti, hibiskuse teed, musta teed, ja apteegineiu juhe kokku aetud teemal madar-krapp. Igastahes on hetkel leos ka seesamune madar, lisaks veel punane päevakübar ja sireliõied. (Jah, ma kurtsin tõesti apteekrile, et mind on keset talve kuri tõbi tabanud, mille vastu keeruline rohtu leida - tahan taimedega värvida.)

Näituse tänavalt (mille ma esialgu Kuperjanovi tänavaga segi ajasin) leidsin aga elumaja taganurga küljest üles Safrani poe, milles lahke ja vägagi maarjajää seostest lõngavärvimisega teadlik neiu kaalus mulle pool kilo maarjajääd, mis läks maksma umbes 125 EEK.

Kodus lajatasin kõiksugu teed ja asjad erinevatesse tünnikestesse, kuum vesi peale ja kaas kah (kassi pärast ja muidu kah - püsib soojem ehk vms.) Igasugu kala-šaslõki jms tünnid kuluvad väga ära, igastahes.

Siis kerisin hunnikutes lõnga vihtidesse, Stu aitas kinni siduda, pesin neid korralikult villašampooniga (isegi vanaema varudest pärit väga kollane ja lambalõhnaline kleepuv lõng läks ilusti puhtaks) ja loputasin soodase veega. Ja kui see kõik läbi sai, siis mõõtsin välja ca 50 g maarjast ja segasin selle käesooja vette ning pistsin oma lõngad sinna sisse. Hoidsin oma tunnikese ja käisin aegajalt segamas. Nüüd riputasin nõrguma.

Homme läheb huvitavaks ;) Esimene maarjasega värvimine. Olen lootusrikas ja põnevil.

No comments: