Wednesday, January 26, 2011

Taimselt värvimisega mäkerdamine vol II osa II


Just täpselt nii juhtuski, et minu esimesel maarjasega katsetamisel koos kõigi nende toredate eelmises postis mainitud taimede ja asjadega võttis ainsana imeilusa rohekashallika tooni hibiskusega värvitud lõng (mis alul oli väga umbmäärast tooni ja mille ma viskasin kaussi loputusvette, et värvin üle vms), kõik teised aga, k.a peet, värvusid healjuhul uduseks kollakasbeežiks.

Pildil nähtu on siis see armas rohekashallikas hibiskuse pakiteedega tettu. Originaal on sügavama rohelise tooniga ja tumedam.

Aga muuseas avastasin enda jaoks sellise toreda Saksamaa poe nagu www.dewullstuuv.de - guugli tõlkija abiga suutsin end ka pakutavate värvide nimedest läbi süüa ja enda jaoks nimekirja paika panna, et mida ma sealt võimalusel tellida tahaks. Tarnetingimused osutusid aga tõlkeproge jaoks liiga keerulisteks. Nüüd tuleb Anja kintsu kraapida ja paluda, et ta esiteks loeks ja seletaks mulle, et mismoodi sealt tellimine käib ja teiseks, kui võimalik, aitaks mul tellida - st et pakk läheks talle ja siis tema saadaks mulle.

Aga nimekiri on säärane -

Cochenille, 50 g 9.55 - košenill ehk need toredad kaktusetäid
Alkanna geschnitten, 100 g 2.25 - alkannapudi
Blauholz geschnitten, 100 g 1.85 - sinipuu pudi
Indigo natur, 50 g Grundpreis: 100 g = EUR 9.50 indigo
Krappwurzel geschnitten, 100 g 2.50 värvimadara purustatud juurikas
Ritterspornblüten, 100 g 3.50 kukekannus
Rotholz, 100 g 1.90 punapuu - sekvoia
Saflor - Färberdistel, 100 g 3.00 värvisafloor

Mis aga edaspidisesse värvimisse puutub, siis mul on 2 pakki säänset hennat, mida pähe panna ei taha, aga millega heal meelel lõnga värviks. Seega lubas Stu Zeegult uurida, et kuidas too hennaga lõnga värvis, ja siis ma teen oma katsetused.

Ja ma tahan ikkagi saada seda lahtist hibiskuse teed!

No comments: