Friday, December 2, 2011

Hoopis teistmoodi

Täna oli niipalju käimist ja toimetamist, et värvima sain alles 8 paiku õhtul. Aga hommikul käis Rita, ja mitte üksi, vaid koos sõbrannaga. Vedisid lõngakasti esikusse, kus pidavat kõige parem valgus olema, ja sorisid endale hea mitu kera. Rita lubas veel järgmine nädal tagasigi tulla.

Aga õhtul, väsinuna, sündis mõte, et prooviks täna teistmoodi. Julge hundi rind on rasvane, seega võttis hunt suurest mustast kotist alul 2 ja siis veel 2 ca 200-250 g vihti, sidus need veel 6 kohast kinni (Raasiku seob 2 kohast ainult), pesi lõnga ilusti puhtaks ja peale väikest mõtlemist, kas eelpeitsida või samal ajal peitsida, otsustas, et käigu siis täna kõik korraga.

Alkanna ei võtnud väga vedu - ju oli teda liiga vähe ikka, või siis tundus silmale, et kõik kahvatub sinipuu kõrval, mis kõrvalpotis istus (ja oli 2 ööd-päeva juba tõmmanud). Niisiis tirisin peale 10 minutit (ja ei mingit peitsi!) sinipuidust välja tumeploomilillad lõngad, alkannale aga segasin hulka tibake košenilli-sandlipuu tõmmist ja tibake sedasama sinipuidu tõmmist. Nüüd istub ta potis ja tegeleb külmvärvumisega. (Olen täheldanud, et kuum pott kaane all püsib hommikuni soe, vähemalt.)


Seega on eksperiment edukas, ja tuleb edaspidi kordamisele - vähemasti see suuremate vihtide teema, sest eelpeitsida ma tegelikult tahaks, igaks juhuks.

Lisaks sai tehtud proovi, ja eile õhtul košenilli-sandlipuu vette ning teine sinipuitu visatud pisikesed peitsimata lõngakerad. Hommikul välja ja praegune niiske tulemus:


Kuna homme-ülehomme olen kodust üldse ära, siis mõtlen, et oleks tore täna veel hulk lõnga pesta ning pista erinevatesse ämbritesse-pottidessse külmvärvuma. Teeme proovi :)

No comments: