Tuesday, December 13, 2011

Laadaralli vol II tulekul

Kuivavad: košenill, košenilliga "kirjumirju" ning lõheroosa krapp

Täna oli väga töine, aga huvitav päev.

Esteks tänu Astra järjekordsele suurtellimusele (ma tõesti kujutan sind ette selle suure värvilise kuhja otsas peesitamas nagu kass) võtsin ma kätte ja tellisin siiski Saksamaalt värvained ära. Sedakorda tuleb ka indigo :) (ja Inglismaalt peaks tulema Thiourea Dioxide aka Spectralite, pean ainult neile meelde tuletama, et 6 päeva on natuke palju aega, mille jooksul võiks mulle saatekulu alase meili ikkagi saata...).

Teiseks suured tänud Virmalisele, kes viis mind ninapidi kokku oma sõbratariga, kes Lõunakeskuse Jõululaadal erinevaid kaupasid müüb - nüüd viin homme hommikul talle 2 päevaks oma lõngad ja sõrmused. Näis, kuidas seal läheb.

Kolmandaks lähen homme Ropkamõisasse villast lõnga kaema - on soodukas, 12 EUR kilo. Oleks nüüd ometi ilus lõng, siis saaks miski hulga osta.

Hulk lõnga läheb homme ka igas ilmakaares laiali - jõuan lõpuks ometi postkontorisse, nii et kes on oodanud, homsest hakkate saama. Üks suur kirev kott igastahes rändab ühele vanale sõbrale, kes kampsunit kudema hakkab :) Ja Martaberta saab hunniku roosat. Astra lõngahunnik on aga võtnud juba suure kasti mõõtmed :D

Laupäeval olen Raekoja platsis jõululaadal, reede osas veel selgub, et kas Antoniuse õues või Maxima jõululaadal. (Antoniuse omad reageerisid alles täna.)

Krapile tõmbasin viimaks vee peale, ning košenill on nii välja kurnatud, et temast vast miski pussu saab mõnele lõngale aluseks. Homme tahaks jõuda viimased Raasiku lõngad ära peitsida ja värvida. Mul on veel 4 Saksamaalt tulnud värvi, lisaks košenilli teine tõmmis - näis, kas sealt tuleb miskit, või värvib lihtsalt vett...

Prooviks tellisin dewullstuuvist maarjajää asemel hoopis säärast põnevat asja nagu Tarapulver. Kirjade järgi tegu iidse Peruust pärit taimse peitsiga, mida indiaanlased värvimisel kasutasid. Väidetavalt peaks seda kuluma vähem kui maarjajääd. Tahan igastahes väga proovi teha.

8 comments:

Anonymous said...

Mulle palun seda porgandivärvi lõnga 1 viht :)
Sedasi näen ma seda värvi oma arvutis.
Jaa ma teen endale värvilist sooja pesa suveks, kus peesitada. ;)

Di said...

Selge. Porgand siis porgand. Kui ära kuivab, kaalun ära. Ja EI keri siis sedakorda, keeran lihtsalt kringlisse.

See pesa saab igastahes väga soe ja värviline olema.

TÄPI said...

Mis seal Ropkamõisas on? Kas nad hallisegust sinist kah müüksid? :)

Di said...

Aardla Kaubandus. Igasuguste (enamjaolt küll vaibalõngade) lõngade laojääkide müük. Käisime täna Stu'ga kiikamas. Mina otsisin 8/2 valget, ei olnud. Näpitud teised lõngad igastahes jätsid väga kalgi ja kareda mulje. Muidugi, tahaks miski väikse kogusega (mitte terve poolitäiega) testi teha, et kuidas lõng peale pesu käitub, aga mõnusat muljet ei jätnud. Samas, valik on päris suur, nii et soovitan kohale minna. Külalistemaja siseõue peal, viidad juhatavad kohale.

Anonymous said...

Su porgandi lõhega kringel on ühelpool :)
Usun, et see on ka tõeliselt maitsev.
Teed joon kindlasti juurde ;)

Di said...

Nomnomnom. Aga mul on šokolaadipuding. HÄSTI šokolaadine.

Liina said...

Hei, aga mis madarast sai? Sa kunagi oma eelnevates postitustes mainisid, et leotad madarat või mäletan ma valesti. Madarat tahaks küll väga. nämm

Di said...

Krapp, krapp. Inglise keeli madder. (Või miskit sama segast see oli.) Kõige punasem läks miski hetk ära Astrale, seda saigi ainult 4 kera. See porgandlõhe, mida sa pildil näed, ongi krapiga. (Mul oli teda siiralt liiga vähe, et punast värvida, seega võtsin kätte ja keevitasin muid põnevaid toone.). Seda porgandlõhet veel on, 4-5 kera. Pane aga käpp peale!