Saturday, December 10, 2011

Tuleristsed feilisid sajaga

...ehk siis - jäin Narvas omadega miinustesse, põhimõtteliselt. Kogu pika ja väga külma aja kohta (ma ei taha enam kunagi säärase ilmaga autokapotilt müüa) müüsin 3 kerakest.

Ebaõnnestumise põhjuseid võib olla ilmselt mitmeid - vale koht (miski äärelinna suure müügikeskuse juures, ja väljas pealegi), minu puudulik keeleoskus antud teemal (jaa, ma mõistan küll vene keelt rääkida, sõpradega suhtlemiseks täiesti piisavalt, aga nn erialast juttu ma tõesti ei oska ajada - pole seni kunagi vaja läinud), suur kuhi ilusaid ja värvilisi aniliinvärvidega värvitud lõngu otse minu kõrval (paraku vaatab keskmine ostja hinda ja hulka).

Esimene ostja oli küll väga armas, tuletas mulle meelde, miks ma Narva linna armastan - tädikesed, kellega saab pikalt-pikalt juttu ajada, ja kes lahkudes soovivad sulle, võhivõõrale, kõike-kõike head ja Jumala õnnistust. Ma olen pagan jah, aga säärane südamest tulnud õnnistus läheb hinge.

Sealsamas leidus ka geeniusi, kes teatasid, et kui mina neile hinda vene keeles öelda ei oska (hinnad olid Ingridi lõngadel kõik küljes, koos kaalu jms), siis vot, ei osta. No ära osta siis... Kes tahab, saab ikka hakkama, kasvõi käte-jalgade abiga, kes kiusu ajada tahab...

Või mõni madaam, kellele tekkis kange tahtmine öelda, et proua, kui te akrüüllõngal ja eesti villasel vahet ei tee, siis pole meil väga millestki rääkida.

Võru jäi ära ilma tõttu, Moostesse ja Ahjale aga reisivad kahjuks vaid mingi osa minu lõngadest, mitte aga mina.

Vähemasti saan esmaspäeval, kui ilm vähegi kannatab lähima postkontorini minna, ära saata kõigi tellijate pakid. Ja siis võib ajutiselt ametliku pankroti välja kuulutada.

Mõned rasked otsused, mis vahepeal tuleb langetada. Mõned puhkepäevad, mida ma väga vajan peale seda hullumeelset spurti. Siis vast suudan jälle edasi värvida ja tegutseda. Praegu on säärane rõõmutu väsimus.

8 comments:

Liina said...

Pole viga, läheb järgmin kord äkki paremini. Arvatavasti oli koht lihtsalt väääga vale - taimdega värvitud lõngad on rohkem nagu käsitööliste luksuskaup, seda oskavad hinnata vähesed (kes saavad ka aru, miks hind tavalisest akrüül-aniliinlõngast kõrgem on). Pead lihtsalt õiged huvigrupid üles otsima ja oma turgu suunama. Jõudu!

Liina said...

Muide, varsti on tulemas ka Tartu jõululaadad, kui sul veel hingejõudu laatadeks alles jäi :)

16.-17. detsember Jõuluturg Antoniuse õues. www.antonius.ee
Käsitöömeistrite ja talunike jõulukaup.

17. detsember Jõululaat kesklinnas, Küüni tänaval.Jõulukakaubad - käsitöö, maiustused jne.

Kauplejate registreerimine: evo@raad.tartu.ee

Meeri.Tensing@raad.tartu.ee Tel 7361 194 (käsitöö)

Evelin.Toon@raad.tartu.ee Tel.7361 192

Di said...

Heia!
Küüni tn jõululaadale oleme ilusti regatud juba, Antoniuse omadele helistan/meilin uuesti, sest nad pole lihtsalt mitmekordse kiusamise peale tagasisidet andnud. Lisaks on veel Maxima jõululaat, aga ma ise tahaks pigem Antoniuse omasse - seal on vast teadlikum klientuur...

Ainult et nädalavahetuseni tuleb kuidagi elada, ja vahepeal on ka üüri maksmise Tähtis Kuupäev... Ning värvid on peaaegu otsas ja raha uute tellimiseks pole :(

Anonymous said...

Ära muretse minult saad raha homme ülehomme kätte.
Nii kui raha arvele laekub, laekub ka sulle.
Kuigi jah ega see suur summa pole.
Ehk natuke ikka aitab??
Ma vähemalt loodan.
Kalli sulle ja pea vastu.
Usu järgmisel korral veab rohkem.

Di said...

:) Üüri saan ära maksta, selles osas kindlasti päästab. Aga uute värvainete tellimuse pean tühistama - selle jaoks pole kuskilt raha võtta. Need laadad pidid selle andma, aga ei miskit - kuulsin just, et täna läks laadal ka ainult 1 kera müüki. Ma olen veel Narva osavõtumaksu-bensiini ka võlgu.
Et see algus ka nii raske peab olema... Ja varus pole miskit :(
Aga noh, eks ma pingutan nädalalõpuni välja, siis tuleb paar laata, loodetavalt suudan kohamaksu ka tasuda kuidagi - kui vahepeal miskit maha müün, siis saan laadale.

Anonymous said...

Tead kõigepealt kallis sõbranna vaheta see jube must taust siit ära.
Mul na masendav seda vaadata, et jube.
Pane mingi lõbusam toon, selle neetud musta asemele.:)
Siis hakkavad asjad ka paremini liikuma, kui ümbritsed end lõbusamate toonidega ;)
Küll sa näed ja pea püsti.
Kalli sulle.

Di said...

Näh, mina just eile 2 tundi otsisin endale mõnusat blogitausta... Olguolgu, panen midagi rõemsamat.

Aga igastahes - kinnud said endale! Nüüd saad mu seto ohakatega eputada.

Anonymous said...

No jeekim, täna su blogis kohe teine tunne.
Nagu taassünd kohe toimunud. :)
Muidugi eputan ja mitte vähe ;)
Lähen piilun kas raha tulnud, et saaks sulle ära maksta.
Annan kohe teada, kui asi aetud.